СКУП истражување: Македонските пратеници лидери во регионот за патни трошоци (Прв дел)

автор: Горан Лефков

 

Од 2010 година до 2016, само за патни трошоци на еден македонски пратеник просечно му се исплатени по околу 40.000 евра. Во истиот период во Словенија, за патни но и за други трошоци, на еден пратеник просечно му биле исплатени 36.000 евра, во Бугарија 19.000 евра, во Хрватска – 14.000 евра и во Косово – само 6.000 евра.

Овие бројки покажуваат дека македонските народни избраници се меѓу најплатените во регионот.

За повеќе погледнето го видеото од Првиот дел на ова истражување. Вториот дел ќе го објавиме по празниците.

 

(„Сторијата е поддржана од ЦИН СКУП Македонија во рамките на НЕД проектот “Промовирање отчетност преку истражувачко известување”.)

Оставете коментар

коментар(и)