СКУП одбележа 11 години од основањето

Почетокот на пролетта 2011 година беше периодот, кога група новинари од некогашните печатени мејнстрим медиуми решија да се обидат на нов начин да работат, финансираат и споделуваат истражувачко новинарство.

Денес СКУП слави 11 години постоење, со многу подеми и падови, но остана, како што кажа еден од неговите основачи, Џелал Незири меѓу првите и се уште еден од ретките „островчиња“ на слободата на изразувањето дури и кога станува збор и за најтешките теми – корупција, криминал од лошо владеење.

СКУП продолжува и понатамуи покрај тешкото опкружување што го наметна пандемијата. Им благодариме на сите кои беа и се од нашиот тим.

Оставете коментар

коментар(и)