Јас истражувам

ЈАС ИСТРАЖУВАМ е рубрика наменета за објавување на вашите стории, вистини, случки или документи кои се поврзани со одбраната на јавниот интерес.
Секој читател и поддржувач на СКУП може да стане дел од нашата екипа преку истражување на негативни појави во општеството и институциите и да придонесе истите да бидат отстранети.
Нашата улога е да бидеме чувари на општеството и на демократијата од лошото владеење, злоупотрба на средства и моќ, корупција, криминал, незаконски или не-етички постапки од страна на преставници на политички или економски центри на моќ.
За да се придружите во оваa наша мисија за создавање на демократски и развојни институции, ве охрабруваме да ни помогнете во откривањето на сите негативни појави во општеството кои потоа СКУП ќе ги објави.
Се што е потребно е да ни пратите кратка содржина на проблемот заедно со слика, видео или скениран документ.
На ова место можете да ги испраќате Вашите содржини, сосема анонимно, без да се објави вашиот идентитет или вашите лични податоци.
Повеќе за истражувачкото новинарство, нејзините техники и алатки, може да прочитате  ТУКА

Error: Contact form not found.

Оставете коментар

коментар(и)