СКУП награден за најдобар документарен филм за загадувањето на Скопје

Центарот за истражувачко новинарство СКУП Македонија доби награда за најдобар документарен филм за загадувањето на Скопје од организацијата Зелен Глобус. Филмот „Загадување: Скопје го стигна Пекинг“ беше објавен во јануари годинава, и ги опишуваше начините за намалувањето на загадувањето на главниот град.

Покрај СКУП награди од „Зелен Глобус“ добија Горјан Јовановски за апликацијата Мој Воздух, Донче Илиовски за најдобра еко фотографија, Емисијата „Еден на еден“ за хаштагот Ден на воздухот, Поф. Д-р Драган Ѓорѓев за својот придонес за чист воздух, водителот Огнен Јаневски, Велосипедската организација на Точак, Радио Моф и Анонимни урбани уметници за најдобра герила акција.

Доделувањето на наградите се одржа вчера во Младински културен центар.

Оставете коментар

коментар(и)